Huset jag aldrig kan glömma

Jag och gamla hus. En ständigt pågående kärlekshistoria. En olycklig sådan. För den kostar så många Mkr som jag inte har, den här kärleken.

Min senaste kärlek i raden gamla-hus-som-jag-vill-köpa-allesammans är det här på Tynningö. Jag är smärtsamt avundsjuk på de (vilka de nu må vara) som köpte det här gamla kråkslottet i Stockholms skärgård för två år sedan. Bilderna tog jag på visningen.

Bara tanken på att få stå i det där köket, blicka ut över havet, ta tag i en hög med disk, en kopp kaffe vid det där bordet, ger mig gåshud.

Ja ni ser ju den löjligt påtagliga potentialen: trägolven, takhöjden, bröstpanelen, burspråken. Och vilken historia som sitter i väggarna. Jag vill veta allt allt allt. Vill veta varför det fanns en gammal skolsal på vinden, vem som bott i det pyttelilla pigrummet bredvid köket, vem som sovit i de gamla järnsängarna. Vill lära känna det där huset på djupet and beyond.

Eftersom jag är en hus-stalker och Hemnet-knarkare av rang kunde jag inte låta bli att snoka lite på Instagram. Vad hände med min kärlek, Villa Björkudden på Tynningö?

Det verkar som om huset numera är upprustat till öronen och används för olika events och fester. Vet någon av er något mer får ni mer höra av er till mig, jag hittar ingen mer info på nätet än bilderna bakom #villabjörkudden.

P.s. Efter det att inlägget publicerades fick jag nys om de här inläggen hos Sjönära. Där kan man läsa mer om husets faschinerande historia.

5 Kommentarer

 • Helt magiskt hus! ? Förstår att det är svårt att glömma en sån pärla!
  Ert nuvarande hus verkar också väldigt charmigt! Gillar speciellt er fina matplats, och skulle gärna vilja veta måtten på den (längd och bredd) då vi funderar på att bygga något liknande för just en matplats. Är du nöjd med storleken på det rummet? Eller hade du ändrat måtten på något vis om du hade kunnat?
  Tack på förhand! Och tack för en inspirerande blogg! ☺️
  /Sara

 • Hej Sara! Vad kul att du gillar min blogg, vad glad jag blir 🙂 I mitt senaste blogginlägg kan du läsa mer om bordet, mått osv. Jag är supernöjd med måtten, skulle alla gånger valt ett lika stort igen. Ville du även ha mått på rummet? I så fall ska jag kolla ritningar. Kram Emma

 • Kjenner meg så igjen. Elsker gamle hus og renoveringsobjekt, se potensialet og hvordan man skulle bevart orginalderaljene. Kjøkkenet ser helt magisk ut.

 • Hej igen! Tack för ditt svar! Jo det är ffa storleken på ert matrum jag tänkte på 🙂 känns rummet lagom stort? Och vad har det för mått? Vore supersnällt av dig att kolla ritningar! 🙂 tack! ?

 • Åhh det är mitt favvohus också! Jag har fått äran och fota det då när det såldes för Sjönära men också när vi sedan gjorde en serie reportage om husets historia. Gå in på sjonara.se och välj sedan Sjönära livsstil så kan du läsa mer. Själen i det huset är något alldeles extra.

  Ig: louise_athome

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *